Nalezené recepty

Telecí panenka na olivách

Suroviny

  • 800g telecí svíčkové
  • 500g jarního listového špenátu
  • 100g černých a 100g zelených oliv bez pecek
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 česnek
  • 1 sklenici bílého vína,
  • 2 lžíce mouky
  • 1 feferonku
  • 2 citrony
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. V hrnci na zahřátém oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme nakrájené olivy a kapary a ochutíme rozdrcenou feferonkou. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 5-10 minut.
  2. Omyté maso odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, mírně osolíte, zaprášíte moukou.
  3. Na pánvi s olejem osmažíme z obou stran. Zvýšíme teplotu, přelijeme vínem a necháme odpařit. Důkladně omyté špenátové listy spaříme asi 2 minuty v hrnci.
  4. Poté je vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olivovým olejem a šťávou z citronů.
  5. Telecí plátky upravíme na talíře, naneseme lžíci omáčky z oliv a podáváme se špenátem a bílým chlebem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}