Telecí panenka na olivách
Suroviny
- 800g telecí svíčkové
- 500g jarního listového špenátu
- 100g černých a 100g zelených oliv bez pecek
- 1 lžíce kaparů
- 1 česnek
- 1 sklenici bílého vína,
- 2 lžíce mouky
- 1 feferonku
- 2 citrony
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- V hrnci na zahřátém oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme nakrájené olivy a kapary a ochutíme rozdrcenou feferonkou. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 5-10 minut.
- Omyté maso odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, mírně osolíte, zaprášíte moukou.
- Na pánvi s olejem osmažíme z obou stran. Zvýšíme teplotu, přelijeme vínem a necháme odpařit. Důkladně omyté špenátové listy spaříme asi 2 minuty v hrnci.
- Poté je vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olivovým olejem a šťávou z citronů.
- Telecí plátky upravíme na talíře, naneseme lžíci omáčky z oliv a podáváme se špenátem a bílým chlebem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce