Suroviny
4 porce
- 800g telecí kýty
- sůl
- mletý bílý pepř
- 4 lžíce kremžské hořčice
- 200g uzené mozzarelly
- 1 červená paprika
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 5 lístků nasekané čerstvé šalvěje nebo špetka sušené
- 300ml masového vývaru na podlévání (nebo vody)
- 400g broskvového kompotu
- 150ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
- Telecí kýtu nakrájejte na plátky, které přes fólii opatrně naklepejte. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Mozzarellu nakrájejte na kousky. Papriku rozčtvrťte, očistěte a zlehka orestujte na lžičce oleje. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Plátky masa poklaďte mozzarellou, paprikou a cibulí. Stočte do roládek, převažte provázkem a obalte v mouce.
- Mrkev, petržel i cibuli očistěte a nakrájejte na kousky. Roládky opečte na zbylém oleji, přidejte připravenou zeleninu a společně orestujte. Posypejte šalvějí. Podlijte vývarem nebo vodou a duste pod pokličkou, zhruba 30-40 minut.
- Roládky vyjměte a udržujte v teple. Do výpeku vložte překrájené broskve i se šťávou a velmi krátce provařte. Zjemněte smetanou, případně přisolte. Telecí závitky dejte na talíře, podlijte broskvovou šťávou a podávejte s těstovinami.