Nalezené recepty

Telecí roládky na broskvích

Suroviny

4 porce

  • 800g telecí kýty
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 4 lžíce kremžské hořčice
  • 200g uzené mozzarelly
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 5 lístků nasekané čerstvé šalvěje nebo špetka sušené
  • 300ml masového vývaru na podlévání (nebo vody)
  • 400g broskvového kompotu
  • 150ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Telecí kýtu nakrájejte na plátky, které přes fólii opatrně naklepejte. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Mozzarellu nakrájejte na kousky. Papriku rozčtvrťte, očistěte a zlehka orestujte na lžičce oleje. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Plátky masa poklaďte mozzarellou, paprikou a cibulí. Stočte do roládek, převažte provázkem a obalte v mouce.
  2. Mrkev, petržel i cibuli očistěte a nakrájejte na kousky. Roládky opečte na zbylém oleji, přidejte připravenou zeleninu a společně orestujte. Posypejte šalvějí. Podlijte vývarem nebo vodou a duste pod pokličkou, zhruba 30-40 minut.
  3. Roládky vyjměte a udržujte v teple. Do výpeku vložte překrájené broskve i se šťávou a velmi krátce provařte. Zjemněte smetanou, případně přisolte. Telecí závitky dejte na talíře, podlijte broskvovou šťávou a podávejte s těstovinami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}