Nalezené recepty

Vídeňský řízek se smetanovými brambory

Suroviny

4 porce

  • 4 telecí řízky po 150g
  • vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 6 lžic strouhanky
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • tuk na smažení
  • 500g brambor
  • sladká smetana
  • 100g strouhaného eidamu

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme.
  2. Plátky klademe postupně do zapékací mísy a proléváme smetanou smíchanou se sýrem. Zapečeme dozlatova.
  3. Plátky telecího osolíme, opepříme, pokapeme citronem a obalíme v trojobalu (nejprve mouka, poté vajíčko a nakonec strouhanka). Maso smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
  4. Podáváme se zapečenými smetanovými brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}