Nalezené recepty

Telecí řízečky v parmazánovém kabátku

Suroviny

4 porce

  • 600g telecí kýty nebo pečeně bez kosti, nakrájené na 8 plátků
  • 1000g zelených fazolek
  • 120g strouhanky
  • 80g jemně nastrouhaného parmazánu
  • 80g másla
  • 1 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • citron a bylinky na ozdobu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se 2 lžícemi vody a nakonec ve strouhance smíchané s parmazánem.
  2. Fazolky očistíme a povaříme v osolené vodě 2 minuty. Scedíme je a necháme okapat na sítku. Poté je krátce orestujeme na 2 lžících oleje. Osolíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo se zbylým olejem a řízečky osmažíme dozlatova.
  4. Podáváme je s fazolkami a zdobíme kouskem citronu a bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}