Suroviny
4 porce
- 600g telecí kýty nebo pečeně bez kosti, nakrájené na 8 plátků
- 1000g zelených fazolek
- 120g strouhanky
- 80g jemně nastrouhaného parmazánu
- 80g másla
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce olivového oleje
- citron a bylinky na ozdobu
- sůl
Postup přípravy
- Maso naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se 2 lžícemi vody a nakonec ve strouhance smíchané s parmazánem.
- Fazolky očistíme a povaříme v osolené vodě 2 minuty. Scedíme je a necháme okapat na sítku. Poté je krátce orestujeme na 2 lžících oleje. Osolíme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo se zbylým olejem a řízečky osmažíme dozlatova.
- Podáváme je s fazolkami a zdobíme kouskem citronu a bylinkami.