Nalezené recepty

Měšce z telecího masa

Suroviny

4 porce

  • 200g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 červená paprika
  • olej
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1 lžička drceného pepře
  • 4 vejce
  • 4 plátky telecí kýty (po 150g)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 4 plátky šunky

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, česnek a cibuli oloupeme. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a vše na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme kmín. Pánev odstavíme a směs necháme vychladnout.
  2. Vejce uvaříme na hniličku (4 minuty), oloupeme a obě špičky seřízneme. Maso rozklepeme na co nejtenčí plátky, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme šunku, do středu dáme vejce a kolem rozdělíme žampionovou směs. Z masa vytvoříme měšec, který svážeme provázkem.
  3. Pekáček vymažeme olejem, vložíme do něj měšce a v předehřáté troubě pečeme při 180-190°C asi 20 minut dozlatova. Během pečení maso podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou.
  4. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}