Suroviny
4 porce
- 200g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 červená paprika
- olej
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1 lžička drceného pepře
- 4 vejce
- 4 plátky telecí kýty (po 150g)
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 4 plátky šunky
Postup přípravy
- Žampiony očistíme, česnek a cibuli oloupeme. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a vše na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme kmín. Pánev odstavíme a směs necháme vychladnout.
- Vejce uvaříme na hniličku (4 minuty), oloupeme a obě špičky seřízneme. Maso rozklepeme na co nejtenčí plátky, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme šunku, do středu dáme vejce a kolem rozdělíme žampionovou směs. Z masa vytvoříme měšec, který svážeme provázkem.
- Pekáček vymažeme olejem, vložíme do něj měšce a v předehřáté troubě pečeme při 180-190°C asi 20 minut dozlatova. Během pečení maso podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou.
- Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.