Nalezené recepty

Vídeňské řízky

Suroviny

  • 6 řízků po 120g nakrájených z malého ořechu nebo vrchního šálu telecí kýty
  • sůl
  • 80g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • asi 200g prosáté strouhanka a 200g sádla nebo oleje
  • hlávkový salát a citron

Postup přípravy

  1. Řízky nejdříve na okraji nařízneme, pak je dotenka naklepeme (asi na 5mm tloušťky), osolíme, obalíme nejdříve v mouce, kterou upěchujeme, pak je omočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec lehce obalíme ve strouhance.
  2. Obalené řízky vložíme do dobře rozehřátého tuku a smažíme je nejdříve na jedné, pak na druhé straně. Smažení řízků má trvat nejdéle celkem deset minut.
  3. Na talíř nebo mísu rozložíme oprané lístky hlávkového salátu, na ně položíme usmažené řízky a ozdobíme je na dílky nakrájeným citronem.
  4. Chceme-li dosáhnout zvlášť jemné chuti, řízky před podáváním potřeme rozpuštěným máslem, anebo je v kastrolu na rozpuštěném másle dvakrát obrátíme. Jako příloha se hodí opékané brambory, smažené hranolky, bramborová kaše, bramborové krokety a kysané okurky, salát ze syrové zeleniny nebo míchaný kompot, protlak z jablek apod. Vhodný je i francouzský salát s majonézou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}