Nalezené recepty

Jehněčí na majoránce

Suroviny

  • 500-600g jehněčí plece
  • sůl
  • 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1-2 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1-2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • ½ lžičky majoránky
  • 150ml smetany

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a zvolna vaříme téměř doměkka.
  2. Přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme.
  3. Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou, zalijeme vývarem z masa a zeleniny a nejméně 20 minut povaříme. Pak přilijeme smetanu, krátce prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.
  4. Podáváme s rýží nebo s noky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}