Fenykl s jehněčím na francouzský způsob
Suroviny
- 800g jehněčí kýty
- 3 hlízy čerstvého fenyklu
- sůl
- 100ml olivového oleje
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- špetka sušeného tymiánu
- 200ml bílého vína
- zelená petrželka na ozdobení
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostky a hlízy fenyklu na čtvrtky. Obojí osolíme a osmahneme v olivovém oleji na pánvi tak, aby fenykl lehce zezlátl. Pak vše přendáme do zapékací misky, přikryjeme ji alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.Fenykl s masem přibližně 1 hodinu, dokud fenykl nezvláční a maso nezměkne.
- Mezitím rajčata spaříme vroucí vodou, vložíme je do studené lázně a oloupeme. Nakrájíme je na větší kousky a společně s nasekaným česnekem je smažíme v oleji na pánvi. Směs osolíme, opepříme, přidáme do ní sušený tymián a zalijeme ji bílým vínem. Vše podusíme asi 1 minutu.
- Upečené maso s fenyklem rozdělíme na talíře a zalijeme rajčatovou omáčkou. Porce zdobíme nasekanou petrželkou.
- Přidání červeného vína do máčky nic nezkazíme.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce