Nalezené recepty

Fenykl s jehněčím na francouzský způsob

Suroviny

  • 800g jehněčí kýty
  • 3 hlízy čerstvého fenyklu
  • sůl
  • 100ml olivového oleje
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • špetka sušeného tymiánu
  • 200ml bílého vína
  • zelená petrželka na ozdobení

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky a hlízy fenyklu na čtvrtky. Obojí osolíme a osmahneme v olivovém oleji na pánvi tak, aby fenykl lehce zezlátl. Pak vše přendáme do zapékací misky, přikryjeme ji alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.Fenykl s masem přibližně 1 hodinu, dokud fenykl nezvláční a maso nezměkne.
  2. Mezitím rajčata spaříme vroucí vodou, vložíme je do studené lázně a oloupeme. Nakrájíme je na větší kousky a společně s nasekaným česnekem je smažíme v oleji na pánvi. Směs osolíme, opepříme, přidáme do ní sušený tymián a zalijeme ji bílým vínem. Vše podusíme asi 1 minutu.
  3. Upečené maso s fenyklem rozdělíme na talíře a zalijeme rajčatovou omáčkou. Porce zdobíme nasekanou petrželkou.
  4. Přidání červeného vína do máčky nic nezkazíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}