Suvlaki – jehněčí na špízu
Suroviny
- 1kg libové jehněčí kýty
- 2 malé cibulky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý bílý pepř
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička oregana
Postup přípravy
- Maso z kýty nakrájíme a lehce ho promneme ve směsi jemně nakrájené cibulky a nasekaného česneku, aby natáhlo jejich vůni. Potom ho osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odležet.
- Kousky masa provlékneme na špíz a rožníme na středním ohni.
- V talíři ušleháme citronovou šťávu s olejem, přidáme oregano a touto směsí maso při rožnění potíráme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem a čerstvou zeleninovou oblohou.
- Suvlaki neboli špíz je nejpopulárnější a nejrychlejší způsob úpravy masa. Můžeme ho připravit z jakéhokoli libového masa; nejčastěji se používá vepřové, telecí nebo jehněčí. Suvlaki doplníme typickým dresinkem tzatziki.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce