Nalezené recepty

Suvlaki – jehněčí na špízu

Suroviny

  • 1kg libové jehněčí kýty
  • 2 malé cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička oregana

Postup přípravy

  1. Maso z kýty nakrájíme a lehce ho promneme ve směsi jemně nakrájené cibulky a nasekaného česneku, aby natáhlo jejich vůni. Potom ho osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odležet.
  2. Kousky masa provlékneme na špíz a rožníme na středním ohni.
  3. V talíři ušleháme citronovou šťávu s olejem, přidáme oregano a touto směsí maso při rožnění potíráme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem a čerstvou zeleninovou oblohou.
  5. Suvlaki neboli špíz je nejpopulárnější a nejrychlejší způsob úpravy masa. Můžeme ho připravit z jakéhokoli libového masa; nejčastěji se používá vepřové, telecí nebo jehněčí. Suvlaki doplníme typickým dresinkem tzatziki.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}