Nalezené recepty

Skopové načerno

Suroviny

  • 600g skopové kýty
  • 40g slaniny
  • sůl
  • 40g sádla
  • vývar
  • 100ml bílého vína
  • 20g hrozinek
  • 20g loupaných mandlí
  • 30g strouhaného perníku
  • 1 lžíce rybízového džemu nebo marmelády

Postup přípravy

  1. Skopové maso omyjeme, utřeme dosucha, prošpikujeme slaninou, osolíme a na sádle ze všech stran opečeme, přikryjeme a podusíme ve vlastní šťávě.
  2. Pak podlijeme vývarem, vínem, přidáme spařené hrozinky, oloupané mandle a dusíme doměkka.
  3. Nakonec zasypeme strouhaným perníkem, ochutíme rybízovým džemem a necháme ještě chvíli povařit.
  4. Podáváme s houskovým knedlíkem a klikovým kompotem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}