Suroviny
4 osoby
- 2 lžíce oleje
- 8 plátků jehněčího filé (po 400 g)
- sůl
- pepř
- 1 jablko
- 1 dóza ananasových kousků (425 g)
- 1 láhev Curry-tomato sauce (karí omáčka s tomaty)
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 100°C. Olej rozehřejeme na pánvi. Jehněčí filé na oleji zprudka opečeme. Pak ještě asi 5 minut zvolna opékáme. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a dáme do alobalu. Uložíme v předehřáté troubě.
- Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Kousky ananasu necháme okapat. Obojí vložíme do vypečeného tuku a asi 4 minuty podusíme. Karí máčku s tomaty přilijeme spolu se 125 ml vody a vše podusíme.
- Jehněčí filé upravíme na talíř spolu s omáčkou. Podle chuti ozdobíme snítkou rozmarýnu. Jako příloha je zvláště chutná dlouhozrnná rýže.