Nalezené recepty

Jehněčí filé s ovocem na jemné karí omáčce

Suroviny

4 osoby

  • 2 lžíce oleje
  • 8 plátků jehněčího filé (po 400 g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 jablko
  • 1 dóza ananasových kousků (425 g)
  • 1 láhev Curry-tomato sauce (karí omáčka s tomaty)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 100°C. Olej rozehřejeme na pánvi. Jehněčí filé na oleji zprudka opečeme. Pak ještě asi 5 minut zvolna opékáme. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a dáme do alobalu. Uložíme v předehřáté troubě.
  2. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Kousky ananasu necháme okapat. Obojí vložíme do vypečeného tuku a asi 4 minuty podusíme. Karí máčku s tomaty přilijeme spolu se 125 ml vody a vše podusíme.
  3. Jehněčí filé upravíme na talíř spolu s omáčkou. Podle chuti ozdobíme snítkou rozmarýnu. Jako příloha je zvláště chutná dlouhozrnná rýže.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}