Nalezené recepty

Jehněčí po pastevecku

Suroviny

  • 800g jehněčího masa bez kostí
  • 200g cibule
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • 2 pálivé zelené papriky
  • 1 bobkový list
  • 4 stroužky česneku (i více podle chuti)
  • rajčatová šťáva
  • 700g brambor
  • 1 kysaná okurka

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a dusíme je s drobně nakrájenou cibulí bez přidání tuku.
  2. Když maso pustí šťávu, vmícháme do něho mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, přidáme bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlijeme trochou rajčatové šťávy. K téměř měkkému masu vložíme oloupané syrové brambory pokrájené na kostičky a přilijeme tolik rajčatové šťávy, aby všechno bylo ponořené.
  3. Promícháme a dusíme na malém plaménku, až maso i brambory změknou. Ke konci dušení přidáme okurku pokrájenou na kostičky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}