Suroviny
- 800g jehněčího masa bez kostí
- 200g cibule
- mletá paprika
- mletý pepř
- 2 pálivé zelené papriky
- 1 bobkový list
- 4 stroužky česneku (i více podle chuti)
- rajčatová šťáva
- 700g brambor
- 1 kysaná okurka
Postup přípravy
- Jehněčí maso nakrájíme na kostky a dusíme je s drobně nakrájenou cibulí bez přidání tuku.
- Když maso pustí šťávu, vmícháme do něho mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, přidáme bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlijeme trochou rajčatové šťávy. K téměř měkkému masu vložíme oloupané syrové brambory pokrájené na kostičky a přilijeme tolik rajčatové šťávy, aby všechno bylo ponořené.
- Promícháme a dusíme na malém plaménku, až maso i brambory změknou. Ke konci dušení přidáme okurku pokrájenou na kostičky.