Jehněčí kotlíkový paprikáš
Suroviny
- 60g sádla
- 1 cibule
- mletá sladká paprika
- 1kg předního jehněčího masa
- sůl
- 2 papriky
- 1 rajče
- 1,5dl kysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
- V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky.
- Maso osolíme a dusíme na malém plaménku za častého míchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky nakrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- Mouku rozkvedláme se smetanou, paprikáš zahustíme a několik minut ještě dusíme.
- Podáváme s noky nebo s vařenými brambory.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce