Nalezené recepty

Jehněčí kýta po římsku

Suroviny

  • 800g vykostěné jehněčí kýty
  • sůl
  • 80g másla
  • 3 lžíce oleje
  • 25g anglické slaniny
  • 1 sklenička bílého přírodního vína
  • 1 šálek vývaru
  • plátky bílé veky na másle opečené
  • snítka zelené petrželky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Z očištěné kýty nakrájíme silnější řízky, které opečeme z obou stran na másle, oleji a rozkrájené anglické slanině.
  2. Opečené maso podlijeme vínem a zmírníme oheň. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar a maso dusíme doměkka.
  3. Potom je upravíme na zahřátou mísu, přelijeme procezenou šťávou a podáváme obložené plátky bílé veky opečené na másle a ozdobené snítkou zelené petrželky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}