Nalezené recepty

Pečená jehněčí kýta

Suroviny

  • 1,5kg jehněčí kýty s kostí
  • olivový olej
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce rozmarýnu
  • několik celých snítek rozmarýnu
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Omytou kýtu potřeme citronovou šťávou a u kosti do ní nožem nařízneme s každé strany „tunel".
  2. V hmoždíři roztlučeme rozmarýn se lžící soli a česnekem, zakapeme lžící oleje a znovu rozmělníme. Touto směsí potřeme kýtu zvenku i v „tunelu" u kosti.
  3. Do pekáče nalijeme olej, položíme na něj kýtu, poklademe ji snítkami rozmarýnu, podlijeme trochou horké vody a v troubě vyhřáté na 225°C upečeme ji doměkka. Každých 30 minut maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}