Skopové plátky s bylinkami
Suroviny
- 600g skopové kýty
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 snítka šalvěje
- 1 snítka tymiánu
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 bobkový list
- 2 lžíce hladké mouky
- 3-4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50g rajčatového protlaku
- 100ml masového vývaru (z kostky)
- 200g malých rajčátek
Postup přípravy
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na prkénko, překryjeme fólií a naklepeme. Z obou stran je osolíme a opepříme. Omyjeme bylinky a rozdělíme je na několik částí. Bobkový list nalámeme. Bylinky a bobkový list rovnoměrně rozložíme na plátky masa a lehce je do nich vtlačíme. Plátky opatrně obalíme v mouce.
- V hluboké pánvi rozpálíme olej, maso na něm z obou stran opečeme a vyjmeme.
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno, nasypeme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a podusíme. Podlijeme vývarem a do pánve vrátíme plátky masa. Rajčátka omyjeme, rozpůlíme a také je dáme do pánve. Zakryjeme poklicí, dusíme 10-15 minut, až je maso měkké, a nakonec podle chuti přisolíme.
- Jako příloha jsou vhodné vařené nebo opečené brambory s pažitkou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce