Nalezené recepty

Jehněčí plec s rajčaty

Suroviny

  • 1kg jehněčí plece
  • 100g slaniny
  • olej
  • 1 citron
  • 250g rajčat
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíci medu
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Odblaněnou plec prošpikujeme nudličkami slaniny, zbytek dáme pod maso do pekáčku.
  2. Do osoleného a opepřeného masa vetřeme prolisovaný česnek smíchaný s olejem, pokapeme šťávou z citronu a medem, obložíme pokrájenými rajčaty a pod pokličkou pečeme asi 90 minut. Pak bez pokličky dopečeme dozlatova.
  3. Podáváme horké, s bramborovou kaší. Doplníme zeleninovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}