Nalezené recepty

Vepřové kotlety s ovocnou jehlou

Suroviny

4 porce

  • 4 větší vepřové kotlety
  • lžíce másla nebo oleje
  • 200g drůbežích jater
  • 2 plátky šunky
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 200g žampionů
  • olej na opečení kotlet
  • 2 lžíce kečupu
  • sklenka bílého vína
  • kompotované broskve
  • mandarinky
  • třešně na jehly
  • šlehaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

  1. Silnější kotlety lehce naklepeme, prořízneme kapsy. Osolíme, opepříme.
  2. Na lžíci oleje opečeme nakrájenou šunku na nudličky, očištěná nakrájená játra, přidáme vejce a necháme srazit.
  3. Touto směsí naplníme kapsy v kotletách, okraje sklepneme, uzavřeme jehlami nebo párátky.
  4. Na oleji kotlety opečeme ze všech stran, přidáme k nim nakrájené žampiony, zastříkneme vínem a kečupem a dusíme doměkka. Kotlety na talířích přeléváme šťávou, ozdobíme ovocnou jehlou a ušlehanou smetanou.
  5. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.
  6. Můžeme je podávat efektně tak, že je upravíme na nahřáté talíře, každou kotletu polijeme lžící koňaku a zapálíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}