Suroviny
4 porce
- 4 větší vepřové kotlety
- lžíce másla nebo oleje
- 200g drůbežích jater
- 2 plátky šunky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 200g žampionů
- olej na opečení kotlet
- 2 lžíce kečupu
- sklenka bílého vína
- kompotované broskve
- mandarinky
- třešně na jehly
- šlehaná smetana na ozdobu
Postup přípravy
- Silnější kotlety lehce naklepeme, prořízneme kapsy. Osolíme, opepříme.
- Na lžíci oleje opečeme nakrájenou šunku na nudličky, očištěná nakrájená játra, přidáme vejce a necháme srazit.
- Touto směsí naplníme kapsy v kotletách, okraje sklepneme, uzavřeme jehlami nebo párátky.
- Na oleji kotlety opečeme ze všech stran, přidáme k nim nakrájené žampiony, zastříkneme vínem a kečupem a dusíme doměkka. Kotlety na talířích přeléváme šťávou, ozdobíme ovocnou jehlou a ušlehanou smetanou.
- Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.
- Můžeme je podávat efektně tak, že je upravíme na nahřáté talíře, každou kotletu polijeme lžící koňaku a zapálíme.