Nalezené recepty

Zapečené kysané zelí s klobásou a slaninou

Suroviny

8 porcí

  • 8 žemlí
  • 250ml mléka
  • 1kg jehněčího masa
  • 0,5kg vepřového bůčku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 cibule
  • 250g anglické slaniny
  • 1kg kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • střívka na plnění
  • 100ml bílého vína
  • 100ml vývaru
  • 2 bobkové listy
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Žemle rozkrájíme, dáme do mísy, přelijeme mlékem a promícháme.
  2. Jehněčí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a utřeme s mletou paprikou. Maso s částečně vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme a dochutíme utřeným česnekem. Směs na klobásy důkladně promícháme a necháme v chladu rozležet
  3. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky. Zelí necháme okapat a překrájíme jej. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
  4. V kastrolu rozpálíme sádlo, slaninu s cibulí orestujeme a přidáme zelí. Podlijeme vínem, lehce osolíme, přidáme bobkový list a dusíme pod pokličkou 30 minut.
  5. Střívka nakrájíme na požadovanou délku a z jedné strany je zavážeme na uzel nebo je zašpejlujeme. Naplníme je masovou směsí a stejně uzavřeme i druhý konec. Hotové klobásky vložíme do horké vody, která ale ještě nesmí vřít, a vaříme asi 20 minut.
  6. Hotové klobásy položíme na zelí a společně pečeme ve vyhřáté troubě při 170°1C 10 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}