Nalezené recepty

Skopové dumlíky

Suroviny

Suroviny:

  • 800g skopového masa (plec nebo kýta)
  • 1 velká cibule
  • 50g másla
  • 30g hladké mouky
  • ½ tuřínu
  • 200ml smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Skopové maso očistíme a nakrájíme na větší kousky (asi 3x3 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme nakrájené maso a vše restujeme asi 5 minut.
  2. Pak maso zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Přilijeme 600ml horké vody, osolíme a přiklopíme pokličkou. Maso vaříme při 170°C za občasného promíchání asi ¾ hodiny.
  3. Tuřín očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme je k masu a společně vaříme ještě asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce povařit. Na talíři dozdobíme nakrájenou červenou paprikou a tymiánem.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}