Suroviny
Suroviny:
- 800g skopového masa (plec nebo kýta)
- 1 velká cibule
- 50g másla
- 30g hladké mouky
- ½ tuřínu
- 200ml smetany
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy
- Skopové maso očistíme a nakrájíme na větší kousky (asi 3x3 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme nakrájené maso a vše restujeme asi 5 minut.
- Pak maso zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Přilijeme 600ml horké vody, osolíme a přiklopíme pokličkou. Maso vaříme při 170°C za občasného promíchání asi ¾ hodiny.
- Tuřín očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme je k masu a společně vaříme ještě asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce povařit. Na talíři dozdobíme nakrájenou červenou paprikou a tymiánem.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.