Suroviny
4 porce
- 500g jehněčího masa
- 1 velká cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sušeného oregana
- 1 lžička mleté skořice
- 800g konzervovaných oloupaných rajčat
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 lilek
- 1 velká brambora
- 500g zakysané smetany nebo jogurtu
- 2 vejce
- 100g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Jehněčí maso namelte. Troubu rozpalte. Na pánvi osmažte doměkka cibuli, přidejte maso a opečte dozlatova.
- Masovou směs poprašte oreganem a skořicí, přidejte rajčata, 400ml vody, bujónovou kostku.
- Vše osolte, okořeňte, promíchejte a přiveďte k varu. Přihoďte nakrájený lilek a bramboru.
- Oheň stáhněte a přikryté duste asi 20 minut. Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a částí sýra.
- Masovou směsí naplňte zapékací mísu, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra. Dejte do předehřáté trouby a pečte při 160°C až povrch zpevní a zezlátne.