Nalezené recepty

Jehněčí musaka

Suroviny

4 porce

  • 500g jehněčího masa
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička mleté skořice
  • 800g konzervovaných oloupaných rajčat
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 1 lilek
  • 1 velká brambora
  • 500g zakysané smetany nebo jogurtu
  • 2 vejce
  • 100g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso namelte. Troubu rozpalte. Na pánvi osmažte doměkka cibuli, přidejte maso a opečte dozlatova.
  2. Masovou směs poprašte oreganem a skořicí, přidejte rajčata, 400ml vody, bujónovou kostku.
  3. Vše osolte, okořeňte, promíchejte a přiveďte k varu. Přihoďte nakrájený lilek a bramboru.
  4. Oheň stáhněte a přikryté duste asi 20 minut. Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a částí sýra.
  5. Masovou směsí naplňte zapékací mísu, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra. Dejte do předehřáté trouby a pečte při 160°C až povrch zpevní a zezlátne.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}