Suroviny
4 porce
- 2 jehněčí kýty, každá okolo 1,5kg
- 20-25ml olivového oleje na potření masa
- 1 ½ lžičky soli
- ½ lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 1 středně velká palička česneku
- 60ml extra panenského olivového oleje na česnekovou pastu
- 60ml citronové šťávy
- 1 lžíce sušeného oregana
- 10g nasekaných čerstvých lístků petrželky
- 10g hladké mouky
- 80ml brandy
- 380ml kuřecího vývaru
- 2 snítky rozmarýnu
Postup přípravy
na brambory salsa verde:
- 1,5kg malých kulatých brambor
- 2 stroužky česneku
- hrst kaparů
- 2 nakládané okurky
- 6 ančoviček
- 2-3 hrsti čerstvé petrželky
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 50ml vinného octa
- 120ml olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř