Nalezené recepty

Jehněčí s brambory a čočkou

Suroviny

4 porce

  • 8 středně velkých moučných brambor (po 80-100g)
  • 100g červené čočky
  • sůl
  • 200g jehněčí svíčkové
  • 125g bylinkového másla, pepř
  • 1 lžíce kari koření
  • 2 lžíce sezamu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 220°C (teplovzdušnou na 200°C). Brambory důkladně omyjeme, položíme na plech a pečeme v troubě na střední příčce 35 minut.
  2. Mezitím dáme čočku do slané vody a vaříme 120 minut, pak slijeme a necháme okapat.
  3. Jehněčí nakrájíme po délce na 3-4 proužky a příčně na malé kostky.
  4. Rozpálíme teflonovou pánev, roztopíme na ní polovinu bylinkového másla, jehněčí osolíme, opepříme a na mírném ohni 3 minuty opékáme. Přidáme čočku a kari koření a ještě 2 minuty dusíme.
  5. Troubu přepneme na 250°C (teplovzdušnou na 230°C). Brambory vyjmeme ztrouby, necháme trochu vychladnout a rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme vnitřek až na tenký okraj. Bramborovou dužinu vložíme do mísy a vidličkou rozmačkáme. Přimícháme zbytek bylinkového másla, maso s čočkou, sůl, pepř a směs naplníme do bramborových skořápek.
  6. Naplněné brambory posypeme a 4-5 minut v troubě zapékáme (pozor, aby se nespálily!)

Další podobné recepty

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}