Suroviny
4 porce
- 8 středně velkých moučných brambor (po 80-100g)
- 100g červené čočky
- sůl
- 200g jehněčí svíčkové
- 125g bylinkového másla, pepř
- 1 lžíce kari koření
- 2 lžíce sezamu
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 220°C (teplovzdušnou na 200°C). Brambory důkladně omyjeme, položíme na plech a pečeme v troubě na střední příčce 35 minut.
- Mezitím dáme čočku do slané vody a vaříme 120 minut, pak slijeme a necháme okapat.
- Jehněčí nakrájíme po délce na 3-4 proužky a příčně na malé kostky.
- Rozpálíme teflonovou pánev, roztopíme na ní polovinu bylinkového másla, jehněčí osolíme, opepříme a na mírném ohni 3 minuty opékáme. Přidáme čočku a kari koření a ještě 2 minuty dusíme.
- Troubu přepneme na 250°C (teplovzdušnou na 230°C). Brambory vyjmeme ztrouby, necháme trochu vychladnout a rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme vnitřek až na tenký okraj. Bramborovou dužinu vložíme do mísy a vidličkou rozmačkáme. Přimícháme zbytek bylinkového másla, maso s čočkou, sůl, pepř a směs naplníme do bramborových skořápek.
- Naplněné brambory posypeme a 4-5 minut v troubě zapékáme (pozor, aby se nespálily!)