Suroviny
4 porce
- 1kg skopového masa
- 1 litr kyselého mléka
- 50g sušených hub
- sůl
- mletá černý pepř
- 5 lžic oleje
- 2 cibule
- 200g kořenové zeleniny
- 150ml vývaru
- 200ml kysané smetany
Postup přípravy
- Maso odblaníme a vykostíme. Převážeme ho potravinářským provázkem, aby drželo tvar, a vložíme do mísy. Zalijeme ho mlékem a necháme do druhého dne marinovat.
- Sušené houby namočíme asi na hodinu do studené vody. Marinované maso osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
- K opečenému masu přidáme všechnu zeleninu a scezené houby. Vše krátce orestujeme. Přilijeme vodu nebo vývar, přiklopíme a dusíme při 180°C skoro doměkka.
- Nakonec do omáčky přidáme smetanu a promícháme. Teplotu zvýšíme na 200°C, maso dopečeme doměkka. Hotovou roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou a houskovými knedlíky.