Nalezené recepty

Skopové po beskydsku

Suroviny

4 porce

  • 1kg skopového masa
  • 1 litr kyselého mléka
  • 50g sušených hub
  • sůl
  • mletá černý pepř
  • 5 lžic oleje
  • 2 cibule
  • 200g kořenové zeleniny
  • 150ml vývaru
  • 200ml kysané smetany

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme a vykostíme. Převážeme ho potravinářským provázkem, aby drželo tvar, a vložíme do mísy. Zalijeme ho mlékem a necháme do druhého dne marinovat.
  2. Sušené houby namočíme asi na hodinu do studené vody. Marinované maso osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. K opečenému masu přidáme všechnu zeleninu a scezené houby. Vše krátce orestujeme. Přilijeme vodu nebo vývar, přiklopíme a dusíme při 180°C skoro doměkka.
  4. Nakonec do omáčky přidáme smetanu a promícháme. Teplotu zvýšíme na 200°C, maso dopečeme doměkka. Hotovou roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou a houskovými knedlíky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}