Nalezené recepty

Jehněčí kýta

Suroviny

6 porcí

  • 2 kg jehněčí kýty
  • 300ml jehněčího vývaru
  • 90ml červeného vína
  • 1 lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíci sekaného čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Kýtu zbavte kůže a přebytečného tuku. Do zbylé vrstvy tuku udělejte zářezy tak, aby na povrchu vznikla šachovnice,
  2. Kýtu dejte na pekáč tučnější stranou nahoru, posypejte kořením a bylinkami. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Během pečení podlévejte vývarem a červeným vínem.
  3. Teplotu snižte na 180°C a pečte dalších 20 minut na každých 500g hmotnosti masa.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}