Suroviny
4 porce
- 4 vepřové řízky
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 100g šunky
- 2 cibule
- 50g másla
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 čerstvé papriky
Postup přípravy
- Řízky naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a poklademe šunkou.
- Stočíme do závitků a upevníme je jehlami.
- Rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, hned přidáme závitky a opékáme je ze všech stran.
- Vše podlijeme trochou vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme doměkka. Do šťávy přidáme rajčatový protlak a povaříme ji.
- Podáváme s těstovinami nebo normální rýží, závitky na talíři přeléváme rajčatovou šťávou a hustě sypeme na kostičky nakrájenými zelenými paprikami.