Suroviny
4 porce
- 16 jehněčích kotlet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 8 dlouhých červených nebo zelených feferonek
- 4 červené cibule
- 1 chem. neošetřený citron
- 4 rajčata
- dobromysl na ozdobu
Postup přípravy
- Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Okrajovou tukovou vrstvu několikrát nakrojíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Směsí potřeme kotlety, přikryjeme a dáme na 3 hodiny odležet.
- Rozehřejeme gril. Feferonky očistíme a omyjeme. Kotlety grilujeme zhruba 8 minut. Přitom je několikrát obrátíme. Při kraji rovněž opékáme feferonky.
- Oloupeme červenou cibuli. Citron spaříme a otřeme. Obě přísady nakrájíme na dílky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme na talíře. Přiložíme kotlety a feferonky. Posypeme dobromyslí a podáváme s chlebovými plackami.