Nalezené recepty

Jehněčí kotlety s peprnou zeleninou

Suroviny

4 porce

  • 16 jehněčích kotlet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 8 dlouhých červených nebo zelených feferonek
  • 4 červené cibule
  • 1 chem. neošetřený citron
  • 4 rajčata
  • dobromysl na ozdobu

Postup přípravy

  1. Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Okrajovou tukovou vrstvu několikrát nakrojíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Směsí potřeme kotlety, přikryjeme a dáme na 3 hodiny odležet.
  2. Rozehřejeme gril. Feferonky očistíme a omyjeme. Kotlety grilujeme zhruba 8 minut. Přitom je několikrát obrátíme. Při kraji rovněž opékáme feferonky.
  3. Oloupeme červenou cibuli. Citron spaříme a otřeme. Obě přísady nakrájíme na dílky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme na talíře. Přiložíme kotlety a feferonky. Posypeme dobromyslí a podáváme s chlebovými plackami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}