Nalezené recepty

Jehněčí na bylinkách

Suroviny

6 porcí

  • 2 kg jehněčí kýty
  • sůl
  • pepř
  • 30 g sádla
  • 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 snítku rozmarýnu
  • 2-3 lžíce citronové šťávy
  • 1,25 kg brambor
  • 1,25 kg malých mrkví
  • 2 lžíce másla
  • 30 g sezamových semínek
  • 1 lžíci solamylu

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso osolíme a podle chuti opepříme. Potom vložíme do pekáče a přelijeme rozehřátým sádlem. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě asi 2 a ¼ hodiny.
  2. Cibuli a česnek rozpůlíme. Tymián a rozmarýn najemno posekáme. Po zhruba 1 a ¼ hodině pečení přidáme zeleninu i bylinky k masu. Podle potřeby podléváme 200 ml vody ochucené citronovou šťávou.
  3. Z brambor vykrojíme kuličky nebo je pokrájíme na kostky. Ve vroucí slané vodě vaříme asi 10 minut. Mrkve s kouskem zelené natě povaříme v osolené vodě 10 - 15 minut.
  4. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek rozehřejeme a propasírujeme přes síto. Zahustíme solamylem a zhruba 2 minuty povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  5. Brambory opečeme na rozehřátém másle se sezamovými semínky dozlatova. Maso přelijeme omáčkou a upravíme na talíře s bramborami a mrkví.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}