Suroviny
- 600g skopové plece bez kosti nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi
- 60g slaniny
- mletá sladká paprika
- 600g zelených fazolek
- sůl
- 2dl kysané smetany
- 40g hladké mouky
Postup přípravy
- Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostky (hrudí nasekáme na kostky).
- V kotlíku rozpustíme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobně pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme maso a dusíme pod poklicí za častého zamíchání.
- Když maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu vody a dusíme téměř doměkka.
- Mezitím opláchneme fazolky, konce i vlákna odstraníme, fazolky pokrájíme na šikmé nudličky a vložíme k masu. Osolíme je, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Smetanu rozkvedláme s moukou, pokrm zahustíme, povaříme a podáváme.