Nalezené recepty

Šelmovský paprikáš

Suroviny

  • 600g skopové plece bez kosti nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi
  • 60g slaniny
  • mletá sladká paprika
  • 600g zelených fazolek
  • sůl
  • 2dl kysané smetany
  • 40g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostky (hrudí nasekáme na kostky).
  2. V kotlíku rozpustíme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobně pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme maso a dusíme pod poklicí za častého zamíchání.
  3. Když maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu vody a dusíme téměř doměkka.
  4. Mezitím opláchneme fazolky, konce i vlákna odstraníme, fazolky pokrájíme na šikmé nudličky a vložíme k masu. Osolíme je, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  5. Smetanu rozkvedláme s moukou, pokrm zahustíme, povaříme a podáváme.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}