Nalezené recepty

Jehněčí roláda s parmazánem

Suroviny

Suroviny:

  • 600g jehněčí kýty
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 200g čerstvých fazolových lusků
  • 100g žampionů
  • 200ml smetany
  • rajčata a lístky petržele na ozdobení

Postup přípravy

  1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Maso podélně nařízneme, rozložíme na plát a opatrně, ale důkladně naklepeme, nejlépe přes fólii. Okořeníme solí, pepřem a oreganem.
  2. Rozšleháme vejce se špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje a vejce osmažíme dozlatova z obou stran - velikost omelety by měla odpovídat velikosti rozklepaného plátu masa. Omeletu položíme na plát masa a posypeme parmazánem.
  3. Fazolovým lusků odřízneme tvrdé konce, 3 minuty je blanšírujeme v horké vodě a potom rozdělíme na omeletu. Maso stočíme do rolády a převážeme nití. V pekáčku na 2 lžících oleje roládu ze všech stran zprudka orestujeme, pak vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme 40 minut doměkka. Hotovou roládu vyjmeme a udržujeme ji teplou.
  4. Žampiony rozkrájíme na silnější plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme lžičku oleje, houby orestujeme, přilijeme výpek z roláda i smetanu a promícháme. Podle potřeby dochutíme a asi 5 minut povaříme. Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme rajčátky a i petrželovými listy a podáváme se žampionovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}