Suroviny
Suroviny:
- 600g jehněčí kýty
- sůl
- pepř
- oregano
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 200g čerstvých fazolových lusků
- 100g žampionů
- 200ml smetany
- rajčata a lístky petržele na ozdobení
Postup přípravy
- Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Maso podélně nařízneme, rozložíme na plát a opatrně, ale důkladně naklepeme, nejlépe přes fólii. Okořeníme solí, pepřem a oreganem.
- Rozšleháme vejce se špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje a vejce osmažíme dozlatova z obou stran - velikost omelety by měla odpovídat velikosti rozklepaného plátu masa. Omeletu položíme na plát masa a posypeme parmazánem.
- Fazolovým lusků odřízneme tvrdé konce, 3 minuty je blanšírujeme v horké vodě a potom rozdělíme na omeletu. Maso stočíme do rolády a převážeme nití. V pekáčku na 2 lžících oleje roládu ze všech stran zprudka orestujeme, pak vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme 40 minut doměkka. Hotovou roládu vyjmeme a udržujeme ji teplou.
- Žampiony rozkrájíme na silnější plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme lžičku oleje, houby orestujeme, přilijeme výpek z roláda i smetanu a promícháme. Podle potřeby dochutíme a asi 5 minut povaříme. Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme rajčátky a i petrželovými listy a podáváme se žampionovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.