Nalezené recepty

Vepřové rolky

Suroviny

  • 4 vepřové řízky (po 150g)
  • sůl
  • 100g pikantní paštiky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 250ml smetany
  • 1-2 lžíce sterilovaného pepře
  • 200g baby karotky
  • 200g mraženého hrášku,
  • 1 snítka petrželky a tymiánu

Postup přípravy

  1. Řízky nařízneme, naklepeme, lehce osolíme a potřeme paštikou. Pak je stočíme do roládek a každou pevně obalíme plátkem anglické slaniny.
  2. V pánvi rozpálíme olej a rolky na něm zprudka opečeme. Pak je i s olejem dáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě při 180°C pečeme asi 20 minut doměkka. Rolky vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Do výpeku přilijeme smetanu, přidá sterilovaný pepř a krátce povaříme. Karotku a rozmražený hrášek asi 5 minut blanšírujeme ve vroucí vodě. Pak vodu slijeme a zeleninu necháme okapat. Petrželku a tymián opláchneme, petrželku nasekáme najemno.
  4. Vepřové rolky se smetanovou omáčkou a zeleninou rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ozdobíme tymiánem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}