Suroviny
- 4 vepřové řízky (po 150g)
- sůl
- 100g pikantní paštiky
- 4 plátky anglické slaniny
- 3 lžíce oleje
- 250ml smetany
- 1-2 lžíce sterilovaného pepře
- 200g baby karotky
- 200g mraženého hrášku,
- 1 snítka petrželky a tymiánu
Postup přípravy
- Řízky nařízneme, naklepeme, lehce osolíme a potřeme paštikou. Pak je stočíme do roládek a každou pevně obalíme plátkem anglické slaniny.
- V pánvi rozpálíme olej a rolky na něm zprudka opečeme. Pak je i s olejem dáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě při 180°C pečeme asi 20 minut doměkka. Rolky vyjmeme a udržujeme v teple.
- Do výpeku přilijeme smetanu, přidá sterilovaný pepř a krátce povaříme. Karotku a rozmražený hrášek asi 5 minut blanšírujeme ve vroucí vodě. Pak vodu slijeme a zeleninu necháme okapat. Petrželku a tymián opláchneme, petrželku nasekáme najemno.
- Vepřové rolky se smetanovou omáčkou a zeleninou rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ozdobíme tymiánem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.