Pikantní maso s rajčaty a paprikou
Suroviny
- 100g libového jehněčího nebo kůzlečího masa
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 konzerva nakládaných rajčat
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 3 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička (nebo ½ lžičky mletého chilli)
- 1 lžička mletého kari
- mletý pepř
- sůl
- zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s jogurtem a necháme asi hodinu odležet v chladničce (maso bude křehčí a rychleji uvařené).
- V pánvi rozpálíme olej a opatrně na něm opečeme cibuli nakrájenou na osminy (neměla by se rozpadnout) a papriky nakrájené podélně na proužky široké asi 1,5cm. Opečenou zeleninu vyjmeme z oleje a odložíme na talíř.
- Do oleje vložíme odleželé a okapané nudličky masa, opečeme je, osolíme, opepříme, mírně podlijeme trochou horké vody a dusíme.
- Asi za 15 minut přidáme nakládaná rajčata a šťávu z plechovky a přilijeme jogurt, v němž bylo naložené maso, smíchaný s prolisovaným česnekem, chilli a kari kořením. Promícháme a vše dusíme doměkka.
- Na posledních 10 minut vložíme do omáčky k masu osmaženou zeleninu, lehce promícháme (případně dochutíme) a pokrm dodusíme.
- Podáváme s celozrnnými rohlíky, ozdobené zelenou petrželkou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce