Nalezené recepty

Pikantní maso s rajčaty a paprikou

Suroviny

  • 100g libového jehněčího nebo kůzlečího masa
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 konzerva nakládaných rajčat
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička (nebo ½ lžičky mletého chilli)
  • 1 lžička mletého kari
  • mletý pepř
  • sůl
  • zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s jogurtem a necháme asi hodinu odležet v chladničce (maso bude křehčí a rychleji uvařené).
  2. V pánvi rozpálíme olej a opatrně na něm opečeme cibuli nakrájenou na osminy (neměla by se rozpadnout) a papriky nakrájené podélně na proužky široké asi 1,5cm. Opečenou zeleninu vyjmeme z oleje a odložíme na talíř.
  3. Do oleje vložíme odleželé a okapané nudličky masa, opečeme je, osolíme, opepříme, mírně podlijeme trochou horké vody a dusíme.
  4. Asi za 15 minut přidáme nakládaná rajčata a šťávu z plechovky a přilijeme jogurt, v němž bylo naložené maso, smíchaný s prolisovaným česnekem, chilli a kari kořením. Promícháme a vše dusíme doměkka.
  5. Na posledních 10 minut vložíme do omáčky k masu osmaženou zeleninu, lehce promícháme (případně dochutíme) a pokrm dodusíme.
  6. Podáváme s celozrnnými rohlíky, ozdobené zelenou petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}