Nalezené recepty

Velikonoční jehněčí biftečky

Suroviny

  • 500g jehněčího krku (plecka) bez kostí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 100g slaniny
  • 100g sádla
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Čisté maso s česnekem a cibulí semeleme, přidáme sůl, pepř, hladkou mouku, vejce, nakrájenou slaninu, dobře smísíme a z hmoty uděláme 10 menších biftečků, které po obou stranách na sádle v kastrolu opečeme, pak je přeložíme do jiné nádoby.
  2. Do zbylého tuku dáme nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, povaříme v řídkou omáčku.
  3. Přidáme biftečky, dosolíme, přiklopíme a v troubě 40 minut dusíme.
  4. Do omáčky můžeme pro zpikantnění přidat hořčici, citronovou šťávu apod.
  5. Podáváme s vařenými brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}