Velikonoční jehněčí biftečky
Suroviny
- 500g jehněčího krku (plecka) bez kostí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100g slaniny
- 100g sádla
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Čisté maso s česnekem a cibulí semeleme, přidáme sůl, pepř, hladkou mouku, vejce, nakrájenou slaninu, dobře smísíme a z hmoty uděláme 10 menších biftečků, které po obou stranách na sádle v kastrolu opečeme, pak je přeložíme do jiné nádoby.
- Do zbylého tuku dáme nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, povaříme v řídkou omáčku.
- Přidáme biftečky, dosolíme, přiklopíme a v troubě 40 minut dusíme.
- Do omáčky můžeme pro zpikantnění přidat hořčici, citronovou šťávu apod.
- Podáváme s vařenými brambory.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce