Suroviny
4 porce
- 600g skopového masa
- 2 stroužky česneku
- 2 housky
- 1-2 vejce
- 100ml smetany
- 300g mladého špenátu
- 100g másla
- 5 lžic oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička medu
- 100g krupice
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- bylinky na ozdobení
Postup přípravy
- Maso rozklepeme na tenký plát. Housky pokrájíme, přidáme vejce, rozšlehané se smetanou, vegetu, sůl, pepř a muškátový oříšek. V kastrole na 20g másla podusíme špenát s česnekem a pak ho smícháme s ochucenou houskou. Směsí potřeme naklepané maso, stočíme jej do rolády a převážeme provázkem.
- V pekáči rozpálíme 3 lžíce oleje a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Potřeme ji směsí olej, papriky a medu a pečeme asi 40 minut doměkka. Hotovou roládu vyjmeme, výpek zahustíme moukou. Zahuštěnou šťávu přecedíme do omáčníku.
- Na noky vyšleháme vejce se solí, přidáme zbylé máslo a krupici. Vše důkladně promícháme, pomocí dvou lžiček vytvoříme nočky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové nočky potřeme olejem.
- Roládu nakrájíme, plátky rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Ozdobíme bylinkami a přidáme noky. Můžeme podávat i s vařenými kapustičkami.