Nalezené recepty

Skopová roláda se špenátovou náplní

Suroviny

4 porce

  • 600g skopového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 housky
  • 1-2 vejce
  • 100ml smetany
  • 300g mladého špenátu
  • 100g másla
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička medu
  • 100g krupice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Maso rozklepeme na tenký plát. Housky pokrájíme, přidáme vejce, rozšlehané se smetanou, vegetu, sůl, pepř a muškátový oříšek. V kastrole na 20g másla podusíme špenát s česnekem a pak ho smícháme s ochucenou houskou. Směsí potřeme naklepané maso, stočíme jej do rolády a převážeme provázkem.
  2. V pekáči rozpálíme 3 lžíce oleje a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Potřeme ji směsí olej, papriky a medu a pečeme asi 40 minut doměkka. Hotovou roládu vyjmeme, výpek zahustíme moukou. Zahuštěnou šťávu přecedíme do omáčníku.
  3. Na noky vyšleháme vejce se solí, přidáme zbylé máslo a krupici. Vše důkladně promícháme, pomocí dvou lžiček vytvoříme nočky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové nočky potřeme olejem.
  4. Roládu nakrájíme, plátky rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Ozdobíme bylinkami a přidáme noky. Můžeme podávat i s vařenými kapustičkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}