Nalezené recepty

Jehněčí na grilu

Suroviny

  • brambory
  • 8 jehněčích kotlet

 

Marináda:

  • 5 lžic olivového oleje
  • kůra z půlky citronu
  • rozmarýn
  • 2 lžíce drceného pepře
  • 3 stroučky sekaného česneku

Postup přípravy

  1. Nejprve udělejte marinádu. Všechny ingredience prošlehejte a ve směsi nechte asi 20 minut marinovat jehněčí kotletky. Marináda stačí bohatě právě na 8 kusů.
  2. Poté důkladně rozehřejte gril - vyplatí se použít mastkový kámen nebo mramorovou desku. Na ní kotletky prudce opečte z každé strany po dobu asi 5 minut. Chcete-li mít maso víc propečené, nějakou minutku můžete přidat.
  3. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory s rozmarýnem. Brambory umyjte a uvařte téměř doměkka. Poté z nich slijte vodu, omastěte je máslem či olejem, osolte, opepřete a přidejte drcené lístky rozmarýnu.
  4. Nakonec je zabalte do alobalu a grilujte je asi 25 minut. Ideální je položit brambory na gril, když se maso marinuje, budou tak hotové stejně jako kotletky. 
  5. K bramborám je možno přidat ostatní zeleninu jako přílohu. Osvědčily se plátky lilku, cukety, papriky, půlky rajčat nebo cibulí. Vše osolte, pokapejte olivovým olejem a grilujte asi 15 minut.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}