Suroviny
- brambory
- 8 jehněčích kotlet
Marináda:
- 5 lžic olivového oleje
- kůra z půlky citronu
- rozmarýn
- 2 lžíce drceného pepře
- 3 stroučky sekaného česneku
Postup přípravy
- Nejprve udělejte marinádu. Všechny ingredience prošlehejte a ve směsi nechte asi 20 minut marinovat jehněčí kotletky. Marináda stačí bohatě právě na 8 kusů.
- Poté důkladně rozehřejte gril - vyplatí se použít mastkový kámen nebo mramorovou desku. Na ní kotletky prudce opečte z každé strany po dobu asi 5 minut. Chcete-li mít maso víc propečené, nějakou minutku můžete přidat.
- Jako přílohu doporučujeme pečené brambory s rozmarýnem. Brambory umyjte a uvařte téměř doměkka. Poté z nich slijte vodu, omastěte je máslem či olejem, osolte, opepřete a přidejte drcené lístky rozmarýnu.
- Nakonec je zabalte do alobalu a grilujte je asi 25 minut. Ideální je položit brambory na gril, když se maso marinuje, budou tak hotové stejně jako kotletky.
- K bramborám je možno přidat ostatní zeleninu jako přílohu. Osvědčily se plátky lilku, cukety, papriky, půlky rajčat nebo cibulí. Vše osolte, pokapejte olivovým olejem a grilujte asi 15 minut.