Nalezené recepty

Jehněčí kotlety se žampiony a cibulkami

Suroviny

4 porce

  • 8 jehněčích žebírek
  • 250g žampionů
  • 200g perličkové cibulky (nebo cibule nakrájené na osminky)
  • asi 500ml vývaru
  • 25g másla
  • 15g hladké mouky
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. Česnek, 2 lžíce oleje a špetku soli rozmícháme. Kotlety pastou potřeme a na 60 minut dáme do chladna.
  2. Změklé máslo propracujeme s hladkou moukou a uložíme do chladna, aby zatuhlo. Větší žampiony překrájíme na menší kousky.
  3. V pánvi na oleji opečeme kotlety. Poté je z pánve vyjmeme.
  4. Ve výpeku orestujeme žampiony s cibulí. Podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Zahustíme moučným máslem, dochutíme solí, pepřem a 5 minut povaříme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}