Nalezené recepty

Vepřová panenka s omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 600g vepřové panenky
  • 200g sušených švestek
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • 200g čerstvých švestek
  • 200ml červeného vína
  • mletá skořice

Postup přípravy

  1. Očištěné panenky prořízneme po celé délce prostředkem masa. Vytvořenou kapsu naplníme sušenými švestkami a dobře uzavřeme párátky.
  2. Naplněné panenky osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Opečené maso dopečeme vpekáčku vtroubě při 200°C asi 8-10 minut.
  3. Mezitím ve výpeku rozpustíme povidla. Zalijeme je červeným vínem a krátce povaříme do jejich rozpuštění.
  4. Těsně před koncem vložíme nakrájené čerstvé švestky a ještě krátce povaříme. Dochutíme skořicí.
  5. Hotové panenky vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky.
  6. Servírujeme s omáčkou, pečenými brambory a fazolovými lusky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}