Suroviny
4 porce
- 600g vepřové panenky
- 200g sušených švestek
- sůl
- mletý bílý pepř
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce švestkových povidel
- 200g čerstvých švestek
- 200ml červeného vína
- mletá skořice
Postup přípravy
- Očištěné panenky prořízneme po celé délce prostředkem masa. Vytvořenou kapsu naplníme sušenými švestkami a dobře uzavřeme párátky.
- Naplněné panenky osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Opečené maso dopečeme vpekáčku vtroubě při 200°C asi 8-10 minut.
- Mezitím ve výpeku rozpustíme povidla. Zalijeme je červeným vínem a krátce povaříme do jejich rozpuštění.
- Těsně před koncem vložíme nakrájené čerstvé švestky a ještě krátce povaříme. Dochutíme skořicí.
- Hotové panenky vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky.
- Servírujeme s omáčkou, pečenými brambory a fazolovými lusky.