Nalezené recepty

Pečené jehněčí kotlety

Suroviny

Suroviny:

  • 8-12 jehněčích kotlet
  • 1 citron
  • drcený česnek
  • čerstvě mletý pepř
  • petrželka
  • dijonská hořčice
  • olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy

  1. Z kotlet odstraňte přebytečný tuk a po obou stranách je potřete rozpůleným citronem. Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Nechte marinovat; stačí půl hodiny, ale raději je nechte uležet v chladničce přes noc.
  2. Troubu předehřejte na 250°C. Kotlety vložte do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého pekáčku, zakryjte např. alobalem a asi 4 minuty zprudka zapečte. Pak teplotu snižte na 180°C, odkryjte a pečte ještě 15 minut.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}