Suroviny
4 porce
- 600g skopové kýty nebo plece
- sůl
- drcený černý pepř
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic nasekaných bylinek (rozmarýn, koriandr, listová petrželka)
- 100g anglické slaniny na plátky
- 150g klobásy
- 2 lžíce másla
- 300g vývaru nebo vody
- 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy
- Skopové maso rozkrojíme podle možností na tenký široký plát a přes mikrotenovou fólii lehce rozklepeme. Pak maso osolíme a opepříme.
- Bylinky nasekáme nadrobno. Česnek utřeme nebo prolisujeme a promícháme s bylinkami. Plát masa potřeme bylinkovou směsí a po celé ploše rozložíme plátky anglické slaniny. Na okraj položíme klobásu a maso opatrně stočíme do rolády. Převážeme provázkem nebo nití a na povrchu osolíme.
- Pekáček důkladně vymažeme máslem, položíme do něj roládu a podlijeme ji trochou vývaru nebo vody. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při 160°C doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vývarem. Před koncem pečení roládu odklopíme, zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme dozlatova.
- Měkké maso vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple. Výpek vydusíme na tuk, orestujeme na něm hladkou mouku a zalijeme zbylým vývarem. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a přecedíme. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.