Nalezené recepty

Skopová roláda

Suroviny

4 porce

  • 600g skopové kýty nebo plece
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic nasekaných bylinek (rozmarýn, koriandr, listová petrželka)
  • 100g anglické slaniny na plátky
  • 150g klobásy
  • 2 lžíce másla
  • 300g vývaru nebo vody
  • 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy

  1. Skopové maso rozkrojíme podle možností na tenký široký plát a přes mikrotenovou fólii lehce rozklepeme. Pak maso osolíme a opepříme.
  2. Bylinky nasekáme nadrobno. Česnek utřeme nebo prolisujeme a promícháme s bylinkami. Plát masa potřeme bylinkovou směsí a po celé ploše rozložíme plátky anglické slaniny. Na okraj položíme klobásu a maso opatrně stočíme do rolády. Převážeme provázkem nebo nití a na povrchu osolíme.
  3. Pekáček důkladně vymažeme máslem, položíme do něj roládu a podlijeme ji trochou vývaru nebo vody. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při 160°C doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vývarem. Před koncem pečení roládu odklopíme, zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme dozlatova.
  5. Měkké maso vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple. Výpek vydusíme na tuk, orestujeme na něm hladkou mouku a zalijeme zbylým vývarem. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a přecedíme. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}