Nalezené recepty

Dušené jehněčí s bílými fazolemi

Suroviny

4 porce

  • 800g jehněčí kýty
  • 150g čerstvých bílých fazolí (fava)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 80ml sherry
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • čerstvé bylinky a červený pepř na ozdobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na větší kousky. V hrnci na oleji necháme zesklovatět kostičky cibule.
  2. Do hrnce přidáme maso, neloupané (ale očištěné) stroužky česneku, bobkové listy a papriku. Vše krátce orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme sherry.
  3. Směs přivedeme kvaru a dusíme asi 50 minut, dokud maso není téměř měkké. Pak k němu přidáme fazole a ještě dusíme asi 20 minut doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Nakonec vmícháme petrželku a ozdobíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}