Suroviny
4 porce
- 800g jehněčí kýty
- 150g čerstvých bílých fazolí (fava)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 80ml sherry
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžíce nasekané petrželky
- čerstvé bylinky a červený pepř na ozdobu
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na větší kousky. V hrnci na oleji necháme zesklovatět kostičky cibule.
- Do hrnce přidáme maso, neloupané (ale očištěné) stroužky česneku, bobkové listy a papriku. Vše krátce orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme sherry.
- Směs přivedeme kvaru a dusíme asi 50 minut, dokud maso není téměř měkké. Pak k němu přidáme fazole a ještě dusíme asi 20 minut doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Nakonec vmícháme petrželku a ozdobíme.