Nalezené recepty

Jehněčí s cizrnou a rajčaty

Suroviny

4 porce

  • 300g sušené cizrny
  • 1 jehněčí kýta (asi 1500g)
  • svazek čerstvé máty
  • čerstvé šalvěje a ploché petržele
  • asi 4 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 850g loupaných rajčat (z konzervy)
  • 200ml červeného vína
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Jehněčí kýtu očistíme, vykostíme a svážeme potravinářským provázkem, aby si při pečení zachovala tvar.
  2. Čerstvé bylinky opláchneme, necháme oschnout, otrháme z nich listy, které v hmoždíři rozmělníme. Smícháme je s olejem, pepřem a solí. Maso směsí důkladně potřeme a necháme při pokojové teplotě asi 30 minut odpočinout.
  3. Pórek očistíme, pokrájíme a spolu s rajčaty a scezenou cizrnou dáme do pekáčku. Vše zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Na tuto směs položíme maso.
  4. Ve vyhřáté troubě pečeme při 190°C asi 70 minut doměkka. Průběžně podléváme vodou. Z upečeného masa odstraníme provázek, nakrájíme je na plátky, které s cizrnou a zeleninou rozdělíme na talíře. Zdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}