Nalezené recepty

Pestré špízy z lososa a kapra

Suroviny

4 osoby

  • 400 g kapra
  • 400 g lososa
  • 4 limetky
  • 8 cherry rajčátek
  • 1 svazek bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Maso z obou druhů ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.
  2. Limetky opereme kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájíme je na měsíčky. Rajčátka přepůlíme.
  3. Kousky ryb pak napichujeme proti vláknu na špízové jehly střídavě s lunetkou a rajčátky.
  4. Bazalku opereme, lístky otrháme od stonku, česnek oloupeme. Pak rozmixujeme ručním mixérem společně bazalku, česnek a olivový olej. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme připravené špízy.
  5. Opékáme je podle sezony buď na zahradním grilu, nebo v troubě pod grilem, případně na pánvi. Za stálého obracení a potírání zbylým bylinkovým olejem je grilujeme asi 6-8 minut.
  6. Vhodnou přílohou k rybím špízům jsou například toasty posypané bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}