Nalezené recepty

Marinovaný losos pečený ve fólii

Suroviny

  • 800g filetů z lososa
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená feferonka
  • 1 svazek petrželky
  • 2 svazky fenyklu
  • 2 pórky
  • 2 růžové grapefruity
  • po 1 lžíci suchého sherry a bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • cukr

Postup přípravy

  1. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, feferonku omyjeme a očistíme, petrželku omyjeme a osušíme. Vše nadrobno nasekáme a bylinkami rybu posypeme.
  2. Omytý fenykl a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. 1 grapefruit oloupeme a rozebereme na dílky, z druhého vymačkáme šťávu. Smícháme šťávu, sherry, víno, olej a trochu cukru.
  3. Rybu, zeleninu a dílky grepu vložíme do pečícího obalu, pokapeme marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny působit.
  4. Troubu předehřejeme na 175°C. Pečící obal uzavřeme a nahoře třikrát probodneme jehlou. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Podáváme se širokými nudlemi.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}