Marinovaný losos pečený ve fólii
Suroviny
- 800g filetů z lososa
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 červená feferonka
- 1 svazek petrželky
- 2 svazky fenyklu
- 2 pórky
- 2 růžové grapefruity
- po 1 lžíci suchého sherry a bílého vína
- 4 lžíce olivového oleje
- cukr
Postup přípravy
- Lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, feferonku omyjeme a očistíme, petrželku omyjeme a osušíme. Vše nadrobno nasekáme a bylinkami rybu posypeme.
- Omytý fenykl a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. 1 grapefruit oloupeme a rozebereme na dílky, z druhého vymačkáme šťávu. Smícháme šťávu, sherry, víno, olej a trochu cukru.
- Rybu, zeleninu a dílky grepu vložíme do pečícího obalu, pokapeme marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny působit.
- Troubu předehřejeme na 175°C. Pečící obal uzavřeme a nahoře třikrát probodneme jehlou. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Podáváme se širokými nudlemi.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce