Suroviny
4 porce
- 1kg filé z lososa
- 1 cibule
- 1 citron a limetka (chem. neošetř.)
- sůl
- 6 lžic medoviny
- 750g mrkve
- 2-3 cukety
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce olivového oleje
- bílý pepř
- 2 lžíce citronové šťávy
- kaviár a kopr na ozdobu
Postup přípravy
- Filé omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 8 porcí. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Citron a limetku omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Rybu osolíme, pokapeme medovinou a obložíme citronem, limetkou a cibulí. Dáme 30 minut rozležet.
- Mrkev a cukety očistíme a omyjeme. Škrabkou na brambory je naloupeme na tenké proužky, 3 minuty povaříme a poté opečeme na másle (za stálého potřásání pánví).
- Lososa vyjmeme z nálevu, osušíme a na oleji opékáme asi 4 minuty po obou stranách. Opepříme a vyjmeme z pánve. Nálev a citronovou šťávu přidáme k vypečené šťávě a ohřejeme. Porce ryby upravíme na talíře se zeleninou a šťávou, ozdobíme kaviárem a koprem.