Nalezené recepty

Filé z lososa se zeleninou

Suroviny

4 porce

  • 1kg filé z lososa
  • 1 cibule
  • 1 citron a limetka (chem. neošetř.)
  • sůl
  • 6 lžic medoviny
  • 750g mrkve
  • 2-3 cukety
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • bílý pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • kaviár a kopr na ozdobu

Postup přípravy

  1. Filé omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 8 porcí. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Citron a limetku omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Rybu osolíme, pokapeme medovinou a obložíme citronem, limetkou a cibulí. Dáme 30 minut rozležet.
  2. Mrkev a cukety očistíme a omyjeme. Škrabkou na brambory je naloupeme na tenké proužky, 3 minuty povaříme a poté opečeme na másle (za stálého potřásání pánví).
  3. Lososa vyjmeme z nálevu, osušíme a na oleji opékáme asi 4 minuty po obou stranách. Opepříme a vyjmeme z pánve. Nálev a citronovou šťávu přidáme k vypečené šťávě a ohřejeme. Porce ryby upravíme na talíře se zeleninou a šťávou, ozdobíme kaviárem a koprem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}