Suroviny
Suroviny:
- 500g mraženého lososového filé
- 1 balení zelených fazolových lusků
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- citronová šťáva
- pepř Mikado
Postup přípravy
- Rozmražené lososové filé zakapeme citronovou šťávou, potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.
- Takto připravenou rybu položíme na hliníkový tác a z obou stran grilujeme asi 7-10 minut. Fazolové lusky umyjeme, osušíme a odřízneme tvrdé konce. Asi 5 minut je povaříme v lehce osolené vodě a scedíme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lehce osmahneme nakrájený česnek. Poté ho sejmeme z pánve, přidáme drobně nakrájenou cibuli a vařené fazolové lusky - vše dochutíme solí a pepřem, promícháme a dohromady krátce podusíme.
- Fazolové lusky následně rozdělíme na talíře, navrch položíme porci ryby a ozdobíme koprem. Můžeme podávat s opečenými brambory.