Nalezené recepty

Lákavý losos a mořský jazyk

Suroviny

4 porce

  • 400g filé z lososa
  • 8 filetů z mořského jazyka
  • citronová štáva
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • 2 šalotky
  • rybí vývar
  • bílé víno
  • smetana
  • šafrán
  • snítka kopru

Postup přípravy

  1. Omyjeme studenou vodou filé z lososa a filety z mořského jazyka a osušíme.
  2. Na ozdobné vřeténko podélně rozpůlíme filety z mořského jazyka; filé z lososa rozkrájíme na 16 stejně dlouhých proužků širokých asi 2cm. Po dvou spíchneme párátkem a zkroutíme do vřeténka. Konce rovněž upevníme párátky.
  3. Chceme-li utvořit cop, nakrájíme mořský jazyk a lososa na stejně dlouhé, asi 2cm široké nudličky a upleteme z nich copy. Konce spíchneme párátkem.
  4. Rybí vřeténko, případně cop pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zhruba 6 minut podusíme na středním ohni ve várce ze šalotky, kterou jsme zpěnili na másle, rybím vývaru a bílém víně (poměr 2:1).
  5. Rada: Na jemnou omáčku svaříme várku (vodu na vaření ryb a mořských plodů s kořením a bylinkami) na třetinu, ochutíme zahuštěnou smetanou a špetkou šafránu. Svaříme dohusta, okořeníme. Ozdobíme snítkami kopru a podáváme s rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}