Suroviny
- 600 g čerstvého lososa
- sůl
- bíly drcený pepř
- máslo
- 2 stonky rapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 200 g brokolice
- malý pórek
- 2 mladé cibulky
- česnek
- olivový olej
- vetší cibule
- 200 g hub shii-ta-ke
- 100 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy
- Nakrájejte na porce čerstvého lososa. Maso osolte, posypte bílým drceným pepřem a dejte na pečící papír nebo alobal. Na každý kousek ryby položte tenký plátek másla, papír nebo alobal zabalte, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 20 minut.
- Stonky řapíkatého celeru nakrájejte na kousky, na nudličky nakrájejte mrkve, brokolici rozeberte na malé růžičky, malý pórek nakrájejte na čtverečky, mladé cibulky jemně nasekejte, stroužek česneku nakrájejte na plátky.
- Na pánvi zpěňte na 3 lžících olivového oleje cibuli, přidejte huby shii-ta-ke a česnek a lehce opečte. Přisypte nudličky mrkve, krátce opékejte a pak přidejte ostatní zeleninu. Podlijte 100 ml zeleninového vývaru, osolte, opepřete a poduste doměkka. Zeleninu a porce ryb rozdělte na talíře.