Bio jahelné šišky s mákem
Suroviny
- 250g syrových jáhel Bioharmonie
- špetku mořské soli
- 150g kukuřičné hladké mouky Bioharmonie (lze použít i Bioharmonie špaldovou celozrnnou mouku, ale těsto nebude tak žluté)
- 3-4 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
- rostlinný margarín
- namletý a opražený bio mák
- sladký sirup
Postup přípravy
- Jáhly uvaříme se špetkou mořské soli podle základního receptu. Těsto můžeme udělat i z kašovitě uvařených jáhel, je pak ale lepší přidat mouku a maizenu. Pozor - při větším množství mouky budou šišky moc hutné.
- Vychladlé jáhly smícháme s kukuřičnou moukou a maizenou (nebo špaldovou moukou). Rukama uhněteme těsto a vypracujeme tuhé těsto. Z něj vytvoříme malé a úzké šišky. Pokud část jáhel rozmixujeme, bude těsto jemnější.
- Hotové šišky krátce vaříme v osolené vodě. Je velmi důležité vyndat je ven, jakmile vyplavou na povrch, jinak hrozí, že se rozvaří.
- Zchladlé šišky orestujeme na tuku s trochou sirupu a lehce je zkaramelizujeme. Vložíme na talíř, posypeme opraženým a namletým mákem a osladíme sirupem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce