Nalezené recepty

Bio jahelné šišky s mákem

Suroviny

  • 250g syrových jáhel Bioharmonie
  • špetku mořské soli
  • 150g kukuřičné hladké mouky Bioharmonie (lze použít i Bioharmonie špaldovou celozrnnou mouku, ale těsto nebude tak žluté)
  • 3-4 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
  • rostlinný margarín
  • namletý a opražený bio mák
  • sladký sirup

Postup přípravy

  1. Jáhly uvaříme se špetkou mořské soli podle základního receptu. Těsto můžeme udělat i z kašovitě uvařených jáhel, je pak ale lepší přidat mouku a maizenu. Pozor - při větším množství mouky budou šišky moc hutné.
  2. Vychladlé jáhly smícháme s kukuřičnou moukou a maizenou (nebo špaldovou moukou). Rukama uhněteme těsto a vypracujeme tuhé těsto. Z něj vytvoříme malé a úzké šišky. Pokud část jáhel rozmixujeme, bude těsto jemnější.
  3. Hotové šišky krátce vaříme v osolené vodě. Je velmi důležité vyndat je ven, jakmile vyplavou na povrch, jinak hrozí, že se rozvaří.
  4. Zchladlé šišky orestujeme na tuku s trochou sirupu a lehce je zkaramelizujeme. Vložíme na talíř, posypeme opraženým a namletým mákem a osladíme sirupem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}