Nalezené recepty

Velikonoční nádivka

Suroviny

Suroviny:

  • ½ kg uzeného vepřového masa
  • 250g vepřové plece
  • 1 veka
  • ½ l mléka
  • 5 vajec
  • sůl
  • máslo
  • pepř
  • svazek petrželky, mladé kopřivy nebo jiné bylinky

Postup přípravy

  1. Uvaříme každé zvlášť obě masa a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
  2. Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet.
  3. Nasekáme bylinky (kopřivy nejdříve spaříme v horké vodě). Veku, máslo i bylinky pak smícháme, mírně osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.
  4. Pekáč vymažeme máslem, vložíme směs a urovnáme ji. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  5. Můžeme ji podávat teplou i studenou, nejlépe s jarním salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}