Suroviny
Suroviny:
- ½ kg uzeného vepřového masa
- 250g vepřové plece
- 1 veka
- ½ l mléka
- 5 vajec
- sůl
- máslo
- pepř
- svazek petrželky, mladé kopřivy nebo jiné bylinky
Postup přípravy
- Uvaříme každé zvlášť obě masa a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
- Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet.
- Nasekáme bylinky (kopřivy nejdříve spaříme v horké vodě). Veku, máslo i bylinky pak smícháme, mírně osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.
- Pekáč vymažeme máslem, vložíme směs a urovnáme ji. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
- Můžeme ji podávat teplou i studenou, nejlépe s jarním salátem.