Nalezené recepty

Jahelník

Suroviny

  • 200g jáhel
  • 0,5 l mléka
  • 3 vejce
  • 50g másla
  • 50g cukru
  • citronová kůra
  • 250g sušených švestek

Postup přípravy

  1. Švestky vyperte a nechte okapat. Jáhly spařte vroucí vodou, dejte do kastrolu, zalijte vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna vařte doměkka.
  2. Když se voda téměř odpaří, přilijte mléko a za stálého míchání vařte, až se všechno mléko vstřebá. Nechte trochu vychladnout.
  3. Utřete žloutky s cukrem a máslem, vmíchejte jáhly, švestky, citronovou kůru a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
  4. Nákypovou formu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naplňte směsí. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 50 minut.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}