Suroviny
- 200g jáhel
- 0,5 l mléka
- 3 vejce
- 50g másla
- 50g cukru
- citronová kůra
- 250g sušených švestek
Postup přípravy
- Švestky vyperte a nechte okapat. Jáhly spařte vroucí vodou, dejte do kastrolu, zalijte vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna vařte doměkka.
- Když se voda téměř odpaří, přilijte mléko a za stálého míchání vařte, až se všechno mléko vstřebá. Nechte trochu vychladnout.
- Utřete žloutky s cukrem a máslem, vmíchejte jáhly, švestky, citronovou kůru a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
- Nákypovou formu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naplňte směsí. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 50 minut.